Η Φιλανθρωπική Οργάνωση ΚΑΡΙΤΑΣ σας ενημερώνει ότι από τις 15 έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρες 10.00-12.00 και 18.00-20.00 καθημερινά, θα εκτίθενται στον Ιερό Καθολικό Καθεδρικό Ναό Αγίου Διονυσίου Αεροπαγίτου (Αίθουσα Α’), τα φωτογραφικά έργα 28 προσφύγων και αιτούντων άσυλο, ηλικίας μεταξύ 16 και 41 ετών, από τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη, την Αλγερία, το Μαρόκο, την Αίγυπτο, την Ουκρανία, το Πακιστάν και τη Γκάνα, στο πλαίσιο της Έκθεσης Φωτογραφίας με θέμα «Αθήνα, Η πόλη μου…».

Η ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΛΛΑΣ υλοποίησε τρίμηνο Εκπαιδευτικό  Σεμινάριο Φωτογραφίας στο Κοινωνικό της Κέντρο, στην περιοχή του Νέου Κόσμου, στην Αθήνα, με εισηγητή τον δάσκαλο φωτογραφίας – φωτοειδησεογράφο, κ. Γιάννη Γιαννακόπουλο.

Το Σεμινάριο ήταν ενταγμένο στο Πρόγραμμα «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά στην υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, χρηματοδοτούμενο από το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών και την ΚΑΡΙΤΑΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ. Ο απώτερος σκοπός του Σεμιναρίου ήταν η συμβολή στην άρση του κοινωνικού αποκλεισμού, με δεξιότητες κοινωνικής γνώσης που αναπτύχθηκαν σε ένα ανοικτό περιβάλλον δημιουργικής προσπάθειας και ένταξης, με μέσο τη διαπολιτισμική εκπαίδευση.

Το θέμα που τέθηκε για φωτογράφιση στην ομάδα, είναι η ίδια η πόλη που ζουν οι πρόσφυγες και οι αιτούντες άσυλο:  ο τρόπος που βιώνουν τη νέα τους πραγματικότητα και ο τρόπος που βλέπουν την αρχιτεκτονική της πόλης τους. Μέσα από τα «κλικ», οι «φωτογράφοι της ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΛΛΑΣ» μοιράζονται μαζί μας το ταξίδι τους, τις σκέψεις, τις εικόνες και τις στιγμές τους, μέσα από ένα ταξίδι γνώσης και ζωής στην πόλη, στην περιήγηση και στην ίδια την ψυχή ενός Ανθρώπου που ταξίδευσε από μακριά και είναι τώρα  μαζί μας.

Πληροφορίες

Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας: «Αθήνα, Η πόλη μου…»

Διάρκεια Έκθεσης: 15-25 Σεπτεμβρίου 2022

Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά: 10.00 – 12.00 & 18.00 – 20.00

Εκδήλωση για την Ημέρα Μεταναστών και Προσφύγων: 25 Σεπτεμβρίου στις 12:00

Τόπος: Ιερός Καθολικός Καθεδρικός Ναός Αγίου Διονυσίου Αεροπαγίτου (Αίθουσα Α’)

Είσοδος Ελεύθερη

Δελτίο τύπου
Press Release