Η ΜΕΤΑδραση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) εγκαινιάζει ένα νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης με στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασης του προσφυγικού και μεταναστευτικού πληθυσμού στην αγορά εργασίας.

Προσφέρεται η ευκαιρία σε πρόσφυγες, δικαιούχους προσωρινής προστασίας και μετανάστες – ηλικίας 18 και άνω – να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για να απασχοληθούν στον τομέα της φύλαξης και φροντίδας βρεφών και νηπίων. Επιπλέον, με την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, παρέχεται  η δυνατότητα εγγραφής στο μητρώο επιμελητών του Υπουργείου   Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με στόχο την εργασιακή τους  απασχόληση ως επιμελητές/νταντάδες εντός του πλαισίου της δράσης «Νταντάδες της γειτονιάς».

            Το πρόγραμμα της ΜΕΤΑδρασης παρέχει:

  • Μαθήματα επαγγελματικής εξειδίκευσης σε ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης
  • Επιμορφώσεις παιδικής προστασίας και φροντίδας
  • Διοικητική υποστήριξη για την εγγραφή στο μητρώο επιμελητών του Υπουργείου Εργασίας
  • Βοηθητικά μαθήματα ελληνικών για βελτίωση του επιπέδου της γλώσσας

 

Προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα:

  • Άδεια διαμονής που να παρέχει δικαίωμα εργασίας στην Ελλάδα
  • Απολυτήριο Λυκείου*
  • Άδεια εργασίας στην Ελλάδα (εφόσον προβλέπεται από το Νόμο η χορήγησή της)
  • Συνεκτιμάται το πολύ καλό επίπεδο γνώσης της ελληνικής γλώσσας (Β1)

 

Για συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την Αίτηση που θα βρουν στον παρακάτω σύνδεσμο:

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: Δευτέρα, 27/03/2023

Δεκτές γίνονται και οι αιτήσεις των κατόχων πτυχίου επαγγελματικής εκπαίδευσης ως βοηθός παιδικής φροντίδας / αποφοίτων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης ως βοηθός παιδικής φροντίδας, δραστηριοτήτων προσχολικής αγωγής ή ισοδύναμων / Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος με ειδίκευση στην παιδική φροντίδα, την προσχολική αγωγή ή την προσχολική αγωγή / Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος στην προσχολική αγωγή.

ℹ️ Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Ελένη Μέτσα στο email: emetsa@metadrasi.org και τον Σάββα Παπαδόπουλο στο email: sapapadopoulos@metadrasi.org