Η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών- Ε.Α.Τ.Α. Α.Ε.  και το  Generation 2.0 for Rights, Equality & Diversity σας προσκαλούν στην εκδήλωση «Προκλήσεις στην πρόσβαση σε νόμιμο καθεστώς διαμονής και στην ιθαγένεια», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24/11/2023, στις 15.30-17.30, στο καφέ της Σχεδίας (Shedia Home, Κολοκοτρώνη 56, Αθήνα).

Η εκδήλωση αφορά στην αποτίμηση της δράσης νομικής συμβουλευτικής σε άτομα μεταναστευτικής καταγωγής, τα οποία κατοικούν στον Δήμο Αθηναίων και στόχο έχει να προβάλει τα νομικά και θεσμικά εμπόδια στην κτήση νόμιμου καθεστώτος διαμονής, στην απόκτηση ιθαγένειας, καθώς και στην πρόσβαση σε άλλα κοινωνικά δικαιώματα.

Την παρουσίαση της δράσης και των αποτελεσμάτων της θα πραγματοποιήσoυν η Ισμήνη Κεφαλά, Advocacy & Legal Coordinator και η Μαριτίνα Δημητρέλη, Νομική Σύμβουλος του Generation 2.0 for Rights, Equality & Diversity.

Ο λόγος θα δοθεί στους ίδιους τους ωφελούμενους της δράσης, που μέσα από τις προσωπικές τους ιστορίες θα αναδείξουν τις επιπτώσεις των νομικών και των θεσμικών κενών στην καθημερινότητά τους.

Ώρα προσέλευσης: 15:30

Διάρκεια εκδήλωσης: 16:00 – 17:30

Θα προσφερθεί απογευματινό κέρασμα

Η δράση «Παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών συμβουλευτικής σε μετανάστες/ πρόσφυγες που διαβιούν στην Αθήνα» υλοποιείται στο πλαίσιο της πράξης «Δίκτυο Κοινωνικής Προστασίας της Αθήνας – Open Social Net», η οποία συγχρηματοδοτείται από το  Ε.Π. «ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020» και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (κωδικός ΟΠΣ 5074888).